Preskoči na glavno vsebino

Talenti so naše največje bogatstvo. Odkrijte in uporabite jih s pomočjo TALENT DYNAMICS testa.


Talent Dynamisc je test številka ena na svetu na osebnostni, timski in poslovni poti do uspeha. 
Po TD© metodologiji sta zaupanje in »flow« (flow – tok) pri posamezniku, v organizaciji ali v podjetju najhitrejša in najlažja pot, kako posameznik in ekipa dosežeta rezultat. »Tok« je pot najmanjšega upora do cilja.

S testom Talent Dynamics odkrijete naloge, področja osebnega življenja in službe, v katerih ste vi kot posameznik najbolj v »toku« - naravno učinkoviti. Spoznate zakaj vam določene naloge ležijo bolj in zakaj druge veliko manj. Z odkritjem svojega profila spoznate kaj je potrebno narediti, da ste večino časa v »toku« učinkovitosti. Na ta način z veliko večjo lahkoto opravite vsakodnevne obveznosti.

Ko ste v »toku«, vaša produktivnost bistveno naraste, rezultati se zvrstijo dramatično, bolj ste povezani s skupino v kateri delate in kar je najpomembnejše: ob delu resnično uživate.
Namen tega testa je, da ugotovite, glede na profil, ki ste, kako ostati fokusirani na naloge, v katerih ste najboljši.

Po Talent Dynamics testu  se razvrstite v enega izmed 8 različnih profilov.

Ko dodajamo vrednost in povzročamo merljive rezultate, ki presegajo naše dosedanje norme, ustvarjamo zaupanje: v prvi vrsti zaupanje vase. In ko zaupamo vase, nezavedno povzročamo, da tudi drugi zaupajo v nas, naše produkte, naše projekte, organizacije in podjetje. Vsak TD profil v različnem območju naravno ustvarja zaupanje vanj.
Primer: profil kreator ustvarja naravno zaupanje v ideje.

           PROFILI   


Kreator je najboljši v inovaciji. Tako kot lahko hitro ustvarijo kaos, lahko z inovativneostjo najdejo pot iz kaosa. Postaviti kreatorja na vodstveno mesto novega vodenja novega projekta je zmagovalna poteza, ampak takoj po končanem projektu, ga morate zaposliti z novim.



Zvezde so najboljši promotorji. Njihov najboljši stil vodenja je vodenje iz odra. Dajte jim priložnost, da sijejo in pustite jim prostor, da dostavijo rezultate brez pritiska. Postavite jim sistem in dajte jim podporo, da lahko oni gradijo nov posel.





Podporniki so najboljši vodje. Ne pričakujte od njih načrta. Načrt pripravite vi, postavite cilje, potem pa jih pustite, da vodijo svojo ekipo s katero vam bodo rezultate tudi dostavili. Pustite jim, da izberejo lastno strategijo vodenja in plan.





Pogajalci so najboljši pri ohranjaju miru dveh polov. Ko bodo odhajali iz pogajalskega sestanka, bosta obe strain zadovoljni. Pogajalci so naravno naravnani, da pustijo osebo, s katero so v kontaktu, da se počuti dobro. Ne pričakujte od njih “surovih” klicev oseb, ki jih ne poznajo, saj pogajalci radi ustvarijo pristen odnos z osebo na drugi strani. Pogajalci so odlični v vlogah, kjer potrebujete ohranjanje stika s strankami.



Trgovci so najboljši v sklepanju posla. Vedno vedo kateri sistem ali product je v tem trenutku dober in kdo so ljudje, ki bodo ta sistem ali produkt sedaj potrebovali. S stranko ustvarijo zaupanja vreden odnos in zvestobo.





Akumulatorji so najboljši ambasadorji. So zanesljivi, naloge vedno končajo pravočasno in niso nagnjeni k hitrim odločitvam. Akumulatorji so najboljši v projektnem menedžmentu, kjer je potrebno narediti naloge zanesljivo in ob pravem času.



Gospodarji so najboljši analitiki. Dajte jim prostor za raziskovanje, študije detajlov in dostavo točnih podatkov. Od gospodarja ne zahtevajte, da gre med ljudi in se “mreži” ter ustvarja dobro klimo v medosebnih odnosih in se pogaja. Njihov največji potencial je, ko opravljajo naloge v ozadju.






Mehaniki so najboljši v zaključevanju stvari, nalog, projektov, … Pogledali bodo celoten proces in imeli veliko odličnih idej kako ga v prihodnje izboljšati in optimizirati. Ne pričakujte od mehanika, da na novo začne sistem, projekt, … ampak mu dajte že obstoječi projekt ali produkt, ki ga bo izboljšal.




V kolikor vas zanima več kako s pomočjo TD testa do spoznanja o vaših talentih, ali kako se test reši, nam vprašanja posredujte na: metka.salika@suportal.co.uk  TD test kupite s klikom tukaj.

Veliko rezultatov na podlagi izkoriščenih potencialov vam želimo,

Suportal tim

Mnenja tistih, ki so rešili ta test in v praksi izkusili njegovo koristnost:

Če si želite boljših in merljivih rezultatov ali zgolj podrobneje spoznati kdaj delujemo po najboljših zmožnostih, potem je ta stvar prvi korak na vaši poti do željenega cilja. Pričakovanja glede rezultatov Talent dynamics testa so bila visoka, vendar jih je strokovna interpretacija več kot presegla. Praktična uporabnost informacij iz testa se posebej izkaže, kadar delujemo v skupinah, ko imamo opravka z različnimi ljudmi in kjer ima vsak svoj (drugačen) naravni "flow". Talent dynamics bistveno pripomore k razumevanju zakaj imamo včasih vsi člani ekipe tako različne poglede na isto stvar. S pomočjo Talent dynamics testa sem dobil potrditev najmočnejših točk, ter razširil znanje o tem, na katera področja delovanja se moram osredotočati, da bom pri tem ustvarili največjo vrednost. Kot pomembno dejstvo bi rad izpostavil to, da nam rezultati jasno sporočajo, katerih aktivnosti naj ne počnemo z namenom ohraniti svoj "tok". Všeč mi je, ker daje konkretne in praktične vpoglede v aktivnosti, ki so nam naravne in na katere se moramo najbolj osredotočati in jih razvijati kajti, ko smo enkrat v svojem "toku", postanemo nezaustavljivi. (Roland)

Efekt interpretacije Talent dynamics testa je bil zame zelo pozitiven. Povezave med opisom mojega profila, kdaj sem v flowu in med tem, s čim se v realnosti vsakodnevno soočam so se kar nizale. Bil sem res pozitivno presenečen in vem, da mi bo v prihodnosti hitro kliknilo oz. se bom hitro vlovil v fazah, kjer najbolj šepam. 
Res super orodje, v povezavi z interpretacijo s strani odlične trenerke Metke res deluje. BIG LIKE, priporočam vsem! (Matej)

S pomočjo Talent Dynamics testa sem spoznal v čem res uživam in kaj me motivira do te mere, da zraven izvajanja le tega pozabim na vse; denar, čas in najbližje.... Že prej sem vedel, da me določene stvari bolj/manj motivirajo, vendar za to nisem imel "znanstvene" podlage. Enostavno sem našel (oz sam sebi potrdil-razjasnil) področje s katerim se morem še bolj ukvarjat in si iskat čim več stvari katere spadajo v to področje.... jih razvijat in biti vsak dan boljši v tem za kar "sem rojen". Metka mi je razložila test, ki sem ga rešil, mi ga interpretirala in razložila... v bistvu sem kar sam govoril, Matka pa me je vodila, mi razjasnjevala in razlagala bistvo testa.... Praktično brez dobre razlage človek ne more imeti dosti od Talent Dynamics testa.... (Mitja)


Vedno sem govorila, da pisanje strategij ni za mene. S tem testom se je pokazalo ravno obratno in sicer, da sem za pisanje strategij in projektni menedžment. Prav tako sem se opazovala kje sem najbolj v flowu in naredim zadeve z lahkoto in so se prejšne hipoteze samo še bolj potrdile. Sedaj če se le da probam, da delam v moje flowu, saj se hitreje spravim v akcijo in takoj najdem ZAKAJ to delam. Prav tako spoznaš svojo vlogo v ekipi in na kakšen način najlažje pristopiš do ljudi, da ti prisluhnejo. Je test s katerim spoznaš bolje samega sebe v poslovnem svetu in prav tako osebno. Je test, ki ti da spoznanje zakaj ti gre pri neki stavri toliko energije, ko počneš kaj drugega, pa si energijo še napolniš. (Alja)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Se zavedate vaših močnih točk? Test osebnosti po DISC metodi.

V času, ko je malo prostora za napake vsaka dodatna pomoč pri določanju "prave" poti še kako prav pride. DISC je metoda, na podlagi katere ugotovite, kaj vas žene naprej in katere so vaše omejujoče lastnosti. Spodaj sledi tekst avtorja DISC testa osebnosti, ki vam ga podrobneje opiše: This Innermetrix Disc Index is a modern interpretation of Dr. William Marston's behavioral dimensions. Marston's research uncovered four quadrants of behavior which help to understand a person's behavioral preferences. This Disc Index will help you understand your behavioral style and how to maximize your potential. D ecisive ( odločen ) — your preference for problem solving and getting results I nteractive ( interaktiven ) — your preference for interacting with others and showing emotion S tability ( stabilen ) — your preference for pacing, persistence and steadiness C autious ( previden ) — your preference for procedures, standards and protocols Na pove

STVARSTVO je ZAVEST, ki izvira iz BITI.

Redko najdeš knjigo, ki iskalcu temeljnih resnic ponudi toliko uporabne vsebine in konkretnih smernic, kot jih vsebuje to delo. Avtorja osebno poznam, zaradi tega sem h knjigi napisal uvod, ki ga objavljam spodaj. Iz uvoda bo tistim iskalcem, ki vas tovrstna vsebina zanima dovolj jasno, ali je knjiga namenjena Vam. Vsi, ki si želite knjigo imeti v svoji lasti, saj je le ta učbenik Življenja, ki ga je treba večkrat prebrati in prežvečiti jo lahko naročite s klikom   tukaj . Vse dobro vam želim na Vaši poti do Resničnega Sebe. Aleš O avtorju Odkar se zavedam, me zanimajo teme, ki bolj in manj posrečeno pojasnjujejo temeljne vzroke, posledice, modrosti in učenja, ki naj bi krojili posameznikovo usodo. Na tej poti sem srečal tudi avtorja knjige, ki je zdaj v vaših rokah. Rasto je človek, ki mi je največ razkril najprej o razumu, nato pa tudi o zavedanju samega sebe. Podal mi je nekaj, česar besede ne morejo dovolj natančno opisati, ker je to posledica lastne izkušnje. Na v

Kaj je POGUM?

Marsikomu pri realizaciji ciljev, pomembnih odločitvah, javnem nastopanju, odločitvi za nov posel ali pa pri temu, da nekoga povabi na zmenek primanjkuje ravno POGUMA . V SSKJ je pogum opisan kot: pogúm -a m (ȗ) pripravljenost storiti kaj kljub težavam, nevarnosti : Ste že kdaj opazovali glavnega junaka, kako pogumno stopi na bojno polje, v dvoboj, v gorečo hišo, akcijo in velikokrat celo v gotovo smrt? A ne izgleda neustrašno? Kot nekdo, ki je dal vsa čustva na stran in se lotil akcije, ne glede na vse. Večina ljudi s katerimi se pogovarjam, si POGUM predstavlja prav tako. Pogumen človek nima ali pa si ne dovoli občutiti strahu. "Ko se bom počutil dovolj močnega, zagotovo stopim v akcijo!" "Danes se še ne bom lotil projekta raje bom prebral še to knjigo, ki mi bo zares pomagala in dala nova spoznanja ter moč, nato pa takoj začnem!" "Ko bom imel dovolj denarja, bom lahko srečen." "Še en kozarček, nato pa jo/ga povabim na zmenek." "P

Koristne povezave: