Preskoči na glavno vsebino

Se zavedate vaših močnih točk? Test osebnosti po DISC metodi.V času, ko je malo prostora za napake vsaka dodatna pomoč pri določanju "prave" poti še kako prav pride.

DISC je metoda, na podlagi katere ugotovite, kaj vas žene naprej in katere so vaše omejujoče lastnosti. Spodaj sledi tekst avtorja DISC testa osebnosti, ki vam ga podrobneje opiše:

This Innermetrix Disc Index is a modern interpretation of Dr. William Marston's behavioral dimensions. Marston's research uncovered four quadrants of behavior which help to understand a person's behavioral preferences. This Disc Index will help you understand your behavioral style and how to maximize your potential.

Decisive (odločen) — your preference for problem solving and getting results
Interactive (interaktiven) — your preference for interacting with others and showing emotion
Stability (stabilen) — your preference for pacing, persistence and steadiness
Cautious (previden) — your preference for procedures, standards and protocols

Na povezavi spodaj se vam odpre dostop do DISC testa OSEBNOSTI. Odgovor v PDF formatu sledi takoj, ko test rešite.
- Povezava do DISC testa: http://www.tonyrobbins.com/ue/disc-profile.php

POMEMBNO: Test rešite v enem zamahu do konca. V nasprotnem primeru vam sistem ne bo posredoval rezultatov in test boste morali ponoviti. Ko je test končan shranite poročilo na vaš računalnik v obliki dveh PDF datotek naslovljenih "DISC" in "VALUES". Kliknite tukaj za podrobna navodila, kako pravilno shraniti rezultate testa na vaš računalnik.

- Test je v angleškem jeziku. V kolikor za lažje izpolnjevanje potrebujete prevod angleških besed v slovenske, kliknite tukaj. Če potrebujete prevod navodil v hrvaškem jeziku kliknite tukaj.


Po lastni izkušnji sodeč, je test natančen in koristen za takojšen uvid v karakterne lastnosti in način delovanja posameznika. Prepoznamo lahko, zakaj smo nagnjeni k določenim aktivnostim (osebam) bolj in zakaj nas nekatere aktivnosti (osebe) ne privlačijo.

Zanimiva posebnost poročila (PDF) je tudi ta, da prejmete navodila za sodelavce, prijatelje, partnerje, kako se obnašati do vas, da bodo odnosi z vami nekonfliktni in produktivni.
Hitro, podrobno, zelo zanimivo, koristno, nadvse uporabno in enostavno razumljivo!

Za interpretacijo DISC rezultatov narejeno po meri posameznika kliknite tukaj.

Uživajte ob novih spoznanjih in uporabite v praksi!

Aleš

Komentarji

 1. Opomba;zgodi se, da ne gre vedno prvič test skozi.V kolikor se to zgodi tudi vam, poizkusite čez nekaj časa znova. Do sedaj je v drugo uspelo vsem. LP Aleš

  OdgovoriIzbriši
 2. Rešitev težave s kodo:

  Piši Alešu, da kdor ima težave s kodo in da mu ni treba delati testa še enkrat, naj iz URL-ja, ki se mu pokaže, kopira kar je označeno spodaj znotraj (oklepajev)KOPIRAJ BREZ OKLEPAJEV!:
  http://www.tonyrobbins.com/ue/disc-thanks.php?code=(TR70f73a76f477c7f50fa7)

  potem pa z desno klikne na pfd, ki se noče odpreti in klikniti "odpri v novem oknu", ter na koncu prilepi označeno kodo v URL, da izgleda takole:
  http://my3.innermetrix.com/disc_remote/di_download.php?code=TR70f73a76f477c7f50fa7,

  ter stisne enter. Pa prihraniš 20 min. Verjetno to počne mnogim, saj sva oba z Tanjo imela enake težave:)

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kaj je POGUM?

Marsikomu pri realizaciji ciljev, pomembnih odločitvah, javnem nastopanju, odločitvi za nov posel ali pa pri temu, da nekoga povabi na zmenek primanjkuje ravno POGUMA.

V SSKJ je pogum opisan kot: pogúm -a m (ȗ) pripravljenost storiti kaj kljub težavam, nevarnosti:

Ste že kdaj opazovali glavnega junaka, kako pogumno stopi na bojno polje, v dvoboj, v gorečo hišo, akcijo in velikokrat celo v gotovo smrt? A ne izgleda neustrašno? Kot nekdo, ki je dal vsa čustva na stran in se lotil akcije, ne glede na vse.
Večina ljudi s katerimi se pogovarjam, si POGUM predstavlja prav tako. Pogumen človek nima ali pa si ne dovoli občutiti strahu.

"Ko se bom počutil dovolj močnega, zagotovo stopim v akcijo!" "Danes se še ne bom lotil projekta raje bom prebral še to knjigo, ki mi bo zares pomagala in dala nova spoznanja ter moč, nato pa takoj začnem!" "Ko bom imel dovolj denarja, bom lahko srečen." "Še en kozarček, nato pa jo/ga povabim na zmenek." "Počaka…

MLADIH NIHČE NE POTREBUJE!

Da posameznik v življenju doseže vsaj osnovno stopnjo izpolnjenosti, sreče in tudi uspeha je nujno, da se (s)pozna. Poznati je potrebno sebe, predvsem lastne vrednote.

Kod sem, kaj mi je pomembno?

To je vprašanje, na katerega lahko dobimo odgovor tudi s pomočjo testa DISC, katerega pogosto uporabljam pri svojem delu.
Umberto Galimberti je je predvsem  človek, pa tudi priznani profesor, filozof in mislec, ki jasno pokaže,
kako nepoznavanje vrednot vpliva na otopelo stanje današnje družbe.

Sam pravi, da mladi nimajo pravega prostora v tej družbi, ni jim omogočeno samo spoznavanje. Stanje je po njegovih besedah še veliko hujše. Mlade se bombardira s strani blagovnih znamk, s strani akterjev, ki izkoriščajo današnjo populacijo in od nje tržijo predvsem poceni delovno silo in ji jemljejo kapital. Tako finančni, kakor tudi psihološki.

Članek spodaj lepo ponazori in razloži, kako je do današnjega apatičnega stanja predvsem pri mladih prišlo in kakšna bo naša skupna prihodnost, če se ne bomo …

Koristne povezave: