Preskoči na glavno vsebino

Mnenja in vtisi iz delavnic / choachingov

Spoštovani,
v tej objavi si lahko pregledate nekatere vtise dosedajnjih udeležencev Suportal programov. Suportal team sicer stoji za merljivimi in oprijemljivimi rezultati, kot posledica coachinga. Le te dajemo v ospredje. Eden izmed njih je ROI za naše stranke, ki je zanašal v preteklem letu v povprečju 87X. Minimalni ROI je znašal 3X.
Odzive spodaj so pisali udeleženci sami in opisali dosežke skozi njim lasten pogled. Določeni vtisi tako opisujejo petežno občutke, uvide, odnose, dosežena čustvena stanja, ker slo le ta kandidatu prioriteta, kljub temu, da je kandidat lahko dosegel zaidljiv merljiv rezultat.
Vtise skušamo razporediti tako, da so proti koncu objave navedeni tisti, ki opisujejo procese, občutke, uvide, prve reference pa so boljše v opisu končnih povzročenih merljivih rezultatov. Upamo, da boste tako lažje našli opis, ki vam bo ponazoril, ali je Suportal metodologija primerna, da podpre vas pri doseganju tistega, kar je vaša življenjska prioriteta.

A.

        • S coaching programi podjetja Suportal sem se srečala februarja 2012. Delavnice, coaching programi za posameznike in podjetja imajo vsi enak namen, in sicer da vsak posameznik odkrije in živi svojo najmočnejšo točko, to pa podkrepi z rezultati. Kaj to pomeni sem ugotovila že februarja 2012, ko sem se udeležila delavnice Trdni temelji. Takrat pa se je vse začelo …
Kje sem bila januarja 2012:
-          univerzitetna diplomirana pravnica, ki se nisem videla v pravu,
-          nisem vedela, kaj si sploh želim v življenju in zakaj sem študirala pravo,
-          živela sem v stanovanju s študenti, v katerem se nisem najboljše počutila,
-          cele dneve sem delala v društvu, kjer sem zaslužila 400€ na mesec, hkrati me to delo sploh ni veselilo,

-          izposojala sem si denar za redne stroške,

-          prostovoljno sem začela delati na Mestnem Mladinskem svetu Maribor (MMSM), kjer smo se trudili, da pridobimo kaj finančnih sredstev za mladinski svet, kaj šele za člane kolegija,
-          v ljubezni ponavljajoče slabe izkušnje,
-          niti približno pa nisem vedela, kaj so moje najmočnejše točke.
Moji rezultati januarja 2013:
-          zaposlena na MMSM, kjer sem predsednica,
-          povrnjeni vsi dolgovi,
-          100% višji znesek na bančnem računu,
-          imam izpolnjujočo ljubezensko zvezo,
-          preselila sem se v stanovanje, v katerem se počutim odlično in ga lahko tudi plačujem,
-          skoraj ne razmišljam več; nič več ne ostaja samo v moji glavi, ampak poskušam realizirati,
-          za mene ne obstaja več »kako ne«, ampak še samo »kako da« in če ne gre, poiščem nove pristope,
-          v Mariboru smo mlade seznanili z delavnicami in coaching programi in vidim, da rezultate dosegajo tudi drugi udeleženci.
Najpomembnejše stvari, ki sem jih ugotovila skozi vse delavnice in coaching programe:
-          da že celo življenje delam na svojih najšibkejših točkah in da če sem študirala pravo 8 let in doštudirala, kljub temu, da je teorija ena izmed mojih najšibkejših točk, kaj šele lahko dosežem z najmočnejšimi,
-          če sem diplomirala iz prava, še ne pomeni, da moram delati na sodišču ali odvetništvu,
-          da je bil moj največji izgovor, da ne vem kaj hočem,
-          da nam naš ego zbija našo najmočnejšo točko.
 Coaching program 10/10 je program, ki je sestavljen iz celodnevne delavnice in tedenskih srečevanj za podporo učinkovitosti in osebno podporo s strani trenerja. Kombinacija vsega prinaša res velike rezultate. Sama sem s tem programom razčistila še zadnja vprašanja in kot novi predsednici MMSM, mi je prinesel ogromno znanja, predvsem, kako delati v timu, da je vsak maksimalno učinkovit.
 Rezultati MMSM:
-          na bančnem računu imamo 200% več,
-          poravnani skoraj vsi dolgovi,
-          poravnane skoraj vse položnice,
-          vsak je začel delati na svoji najmočnejši točki,
-        2x hitreje opravimo vse naloge in vsak je opravil svoje dodeljene naloge.
     Sestanki, ki so prej trajali 2 uri in so bile še vedno nedorečene zadeve, zdaj trajajo 1 uro in se dogovorimo vse,
-          izpeljani vsi projekti v letu 2012,
-          pridobljena dva nova člana kolegija.
 - Moj največji dosežek kot predsednica MMSM pa je napisan dopis za direktorico občinske uprave Mestne občine Maribor. Ne glede na to, da je to oseba, ki je najvišje v občinski upravi in je težko doseči kakršenkoli kontakt, ji je bil dopis poslan 3x. V dopisu so bili navedeni rezultati MMSM, za čem stojimo, prav tako pa pobuda za sestanek, katerega glavna tema je financiranje MMSM. Kljub slabim občutkom je bil dopis upoštevan in posredovan direktorju Urada za kulturo in mladino, s katerim smo že imeli sestanek. Ne glede na to, da nam večjega financiranja še niso zagotovili, smo pa bili slišani, upoštevani, dobili smo predloge za naprej, poznajo nas na celem uradu, direktor, ki ga prepričaš samo z dejstvi pa je na koncu popustil in dejal, da bomo s takimi predlogi kot smo prišli do njega, dosegli marsikaj tudi drugje.
- Ko sem ugotovila svoje najmočnejše točke, začela delati na njih in dosegla dejansko rezultate, sem videla bistvo dela Suportala še v praksi. Rezultati so mi pokazali, da sem na pravi poti. Zato se ne sprašujem več ali je prav ali ni prav, mi bo uspelo ali mi ne bo uspelo. Prav tako vem za čem stojim in za čem stojim kot predsednica MMSM. S to držo dosežem zanimanje in sčasoma tudi rezultate, proti katerim ne zmaga še tako dober argument.  (Mateja Hrnčič, predsednica MMSM)


• Nenavadno, drugače, zanimivo. Težko je opisati z besedami, kaj se je zgodilo, vendar ima vpliv na osebni razvoj, poslovno delovanje in razumevanje celotnega sveta. Znanje in izkušnje Aleš preplete v zanimivo delavnico, kjer včasih sediš na vročem stolu, izziva se tvoj nezavedni svet in skoraj nikoli nisi v coni ugodja. Se pa ves čas počutiš varno. Toplo priporočam. (Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavod Y)


• Delo ravnateljice srednje šole je tako kot delo vsakega učitelja zelo odgovorno in občutljivo, saj delamo z mladostniki. Hkrati pa je vse bolj tudi odvisno od vpisa in nam «polni ram« ter tako ne vidimo našega dela in rezultatov. Tako breme lahko povzroči občutek »neučinkovitost« in izgorevanje.

Ob občutku nemoči sem se s kolegicama odločila, da se udeležim izobraževanja Barvni potencial podjetja Suportal. Kot naravoslovka nisem bila pri svojem študiju deležna »mehkih znanj«, a sem zelo dovzetna za vsa nova znanja in me je tematika »potegnila«. Predvsem so mi zelo pomembna sedaj, kot vodstvenemu delavcu, a se zavedam, da bi jih morali imeti vsi, saj so del naše čustvene inteligence, ki je žal prezrta v šolskem izobraževalnem sistemu. Zelo mi je pomemben uspeh in vsa moja aktivnost je usmerjena v to. Na delavnicah in pri coachingu sta mi g. Aleš in g. Goran pomagala najti moj fokus in me vzpodbujala pri razvijanju mojih dobrih točk in mi pomagala tudi preko Diska ugotoviti moje šibke plati odzivanja in delovanja. Pomagala sta mi pri ugotovitvi, da moram doprinašati in ne reševati svet, torej »kako da« ter seveda »kako ne«, da bom učikovitejša. Z modelom učinkovitosti sem dobila uvid v razumevanje mojih reakcij in »kako da« bom bolje uporabila orodje uma in ne čustva.
Učinkovitost in samozavest sem si izboljšala tudi z izpolnjevanjem Xmodulov, kjer sem zapisovala za določeni cilj aktivnosti in ob tem omejujoče ter podporne dejavnosti. Ker sem morala zapisati kar precej Xmodulov, sem ugotovila, kaj vse delam, naredim in da sem pravzaprav zelo učinkovita. Ti Xmoduli so mi dali merljiv rezultat, ki mi je dal veliko zadovoljstva in volje za nadaljnje aktivnosti.
Z metodo 0,22 sekunde sem se začela odločati hitreje. Delala sem tudi na osebnem in ne le profesionalnem nivoju, ki pa se seveda prepletata. Po izobraževanju se počutim odlično in močnejšo, zavedam se svojih močnih točk in se bom izogibala šibkih. Znam si »sprazniti ram« in si bolj zaupam.
Rezulat:

Po podpori učinkovitosti 1 sem, naredila naslednje po 4 letih, si je prvič vzela vikend prosto. Brez dela za službo.
Saša Kocijančič, prof.,
v. d. ravnateljice SŠER, OE ŠC Kranj


• Delavnica je bila zelo zanimiva, drugačna od ostalih ker je prinesla nov pogled na nekatere stvari, ki nas omejujejo znotraj nas. Pohvalno, ker smo tudi udeleženci aktivno sodelovali in imaš še bolj občutek da si del nečesa-del novega ustvarjanja samega sebe. Všeč mi je, da smo dobili še prezentacijo in info kje najdemo literaturo, saj lahko greš kasneje pogledati kaj smo se naučili na delavnici in je manj možnosti da pozabiš.(Tadeja M.;Samostojna podjetnica)

• Pred delavnico sem bila brezposelna, brez pravih ciljev in nezadovoljna. S pomočjo metodologije in orodij, ki sem jih prejela na delavnici pa so se stvari začele premikati na bolje. Vem kaj hočem, imam jase cilje, jasno držo, predvsem pa se zavedam svoje najmočnejše točke. Rezultati so se začeli kazati kar kmalu po delavnici. Zdaj sem zaposlena, finančno stanje na računu se je izboljšalo, počutim se veliko bolje in sem polna novih idej, ki jih sedaj uresničim veliko hitreje kot prej. Investicija, ki sem jo vložila v delavnico pa se je že zdavnaj povrnila. Delavnico priporočam čisto vsem, saj boste spoznali metodologijo in prejeli orodja, ki jih lahko uporabljate na vsakem koraku in področju vašega življenja. Splača se! (Nina M. uni. dipl. ekonomistka, 26)
• Najbolj zanimivo spoznanje zame je bil dualen obstoj esence in ega ter posledično občutkov, ki izvirajo iz ene ali druge osnove, tega se prej nisem zavedala. Za svojo najšibkejšo točko vem že veliko časa, vendar se sploh nisem zavedala tega, kakšen domet ima lahko na moje življenje in odločitve. (Dagmar Sekotova Študent - iskalec prve zaposlitve)


• Tekom coachinga sem se naučil vrsto stvari, zaradi katerih ocenjujem, da sem bistveno bolj učinkovit. Skušam si določati čim jasnejše oziroma konkretne in merljive cilje, ki jih zaradi boljšega oprijema tudi lažje realiziram. Pred sestanki si zapišem, kaj želim za izid sestanka. Sestanki so zaradi tega krajši in bolj učinkoviti. Še več poudarka kot doslej dajem prioritetam in od drugih zahtevam več (npr. če nekdo ni pripravljen na sestanek, sestanek prestavim; če bi kdo rad diskutiral o določeni problematiki, pred začetkom diskusije od njega pričakujem vsaj en predlog rešitve ipd. ), s tem pridobim več časa za naloge, ki so moj core business. Večkrat sprašujem kaj je namen sestanka, projekta itd., tako prej preidemo k bistvu in prej dosežemo cilj. Še vedno izvajam uro učinkovitosti, v kateri ne gledam mailov oziroma ne odgovarjam na telefone. Vse stvari skušam delati na malo drugačen način in tako vpeljujem faktor spremembe.    

·         cilj (rezultat) pri odgovorih na pritožbe je bil skrajšati povprečen rok za odgovor za 30 %, v opazovanem obdobju je povprečen rok za odgovor znašal 15 dni (povprečen rok v predhodnem trimesečnem obdobju 28,05 dni);
·         cilj (rezultat) pri fluktuaciji je bil ohraniti stopnjo fluktuacije na ravni 1-9/2012 t.j. 8,98 %, v opazovanem obdobju je stopnja fluktuacije znašala 5,37 %,
·         cilj (rezultat) pri absentizmu je bil zmanjšati stopnjo absentizma za 20 % od povprečne v zadnjih treh letih (4,17 % ), v opazovanem obdobju je stopnja absentizma znašala 3,8 %.
 To so merljivi rezultati, ki sva jih dogovorila na začetku coachinga. Ocenjujem, da sem z uvedbo FSP in ostalih orodij tudi na drugih področjih dela (npr. čas priprave pogodbe, zapisnika ipd.) rezultate izboljšal za najmanj 10 %.

Zavarovalnica Tilia d.d
Rok Saje, direktor področja splošnih zadev v zavarovalnici Tilia


• FENOMENALNO, ZELO KORISTNE INFORMACIJE IN PRAKTIČNI PRIKAZ XMODULA KI RESNIČNO DELUJE!!!! (Danijela Kramberger, prodaja)

Med mnogimi seminarji in delavnicami, na katerih sem že bila, je ta edini, na katerem takoj tam na delavnici lahko ugotoviš, kar je potrebno ugotoviti, ne da bi cel dan pisal zapiske in potem doma ali v službi po zapiskih iskal bistvo. Ugotoviš lahko, kako izboljšati odnose in rezultate delovanja. Čeprav kot mama treh majhnih otrok, zaposlena kot vodja financ v javnem zavodu, ob večerih opravljam računovodska dela za moževo podjetje, v obdobju, ko nam je stanovanje postalo premajhno in razmišljamo o gradnji hiše, že celo leto razmišljam o tem, kaj bi resnično rada delala v življenju, se je na delavnici moje poslanstvo izostrilo in me takoj pognalo v akcijo na področja, ki me osebno veselijo. Delavnico priporočam vsem, ne glede na starost, izobrazbo, spol,… in druge omejitve, ki si (nam) jih postavljamo(jo). Ker sva bila z možem oba na delavnici, so najini pogovori sedaj krajši in bolj učinkoviti, tako da jo zelo priporočam vsem parom, ne glede na dolžino skupnega življenja. Posameznikom priporočam delavnico zato, da izboljšajo svoje osebno življenje, vodjem podjetij pa zato, da bodo s svojimi zaposlenimi pridobili konkurenčno prednost pred ostalimi podjetji, katerih zaposleni še niso bili na tej delavnici. Do it just because you can! (mag. Margita A., univ. dipl. ekon. vodja financ, Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj,računovodja, Mirabilis d.o.o.)

Osebno sem pa naredil marsikateri napredek, preboj in tako dalje! Še isti dan, ko sta me z ženo odložila, sem poslal društveni ekipi mail, se opravičil za svoja dejanja in slabo energijo, prevzel odgovornost za njih in podobno. Takoj se je oglasila predsednica, s katero sem imel največ težav, sva se vse pogovorila in se dogovorila, da si od sedaj naprej vse poveva v obraz, enako sva potem prenesla na ostale člane ekipe. Ni delovalo samo v teoriji, ampak tudi v praksi, po dveh sestankih, ko smo se namensko dobili, da se pogovorimo o vseh morebitnih občutjih za nazaj (skoraj eno leto skupnega delovanja), mi je povedala, da ne ve, kaj se je z mano zgodilo, vendar sem se povsem spremenil, čisto nova energija, zagon ipd. :) Jaz sem ji pa priznal moč funkcije, ki jo nosi, prej sem ji namreč to moč odvzel, saj njene legitimnosti nisem priznaval. Legalno je bila izvoljena, legitimnosti pa pri meni ni prejela ... Res, fenomenalno! :)
Stvari nedvomno gredo po dobri poti, še eno leto imamo mandat in si želim, da ga zaključimo v dobrih odnosih in z rezultati! Iz tega razloga si ne želim, da nas "ni fer" občutek teh dveh članic spet preveč zanese iz začrtane poti.
Hvala Aleš, za nazaj in za pomoč ob tej manjši težavici, ki se nas je dotaknila. Verjamem, da jo bomo hitro in uspešno rešili :) (D.S)• 1. V roku 3 tednov smo se organizirali in pripravili vse zahtevane podatke, da smo zmožni prevzeti dodatnih 32% proizvodnjih količin. Kolegi iz drugih dveh lokacij so za iste podatke potrebovali vsaj dvakrat več časa. Nas so vzeli kot reference.
 2. Merljivi rezultat+RAM: primer: ne gibajoče zaloge so se v planski služba vedno postavljale na stranski tir. Nam pa pri rezultatu povzročajo nedoseganje cilja. Z vodjem vsa zadevo pogledali in izvajalce obvestile, kaj je potrebno narediti vsaj mesec. Bili so argument proti, na koncu po 5 minutah debate smo z izvajalci ugotovili, da jim RAM jemljejo druge zadeve in da je pametno te počistiti in narediti prostor ne gibajočim zalogam. V roku 3 tednov smo rešili 2/3 vrednosti, ki so bile prej skoraj cello leto odorte.
0.22 sek. Kolegi, ki so imeli v preteklosti veliko za razmišljati, kaj je prav in kaj narobe, se sedaj odločajo po načelu 0.22s. Sama vprašam stvari takoj, če se mi vprašanje poraja – primer: kaj bo z IT sistemom, od koder dobimo dodatne tone. Sedaj že razmišljajo v centrali, da bi ga lahko prenesli k nam.
What I see as benefit of working with Suportal:
-          Benefit:
a.       We are in the company to deliver results.
b.      Whenever we are taking about resolving issues. Outcome has to be clear: what, who and by when will do it.
c.       From the personal point of view we are all different.
d.      Usage of X model: for each problem, that solution is not known take X model.
e.      Thing that takes my capacity of my brain, like old unsolved issues, I started to close. I should use capacity of my brain for solutions for problems.
f.        Work more efficient and less. Here I have to practice.
g.       Listen to the people. I noted that people where telling me something and I did not listen to them. Now I listen and tell them my opinion.
h.      I got explanation, what is driving me to all improvements, changing I enjoy to do. From my disc it came out that I am high theoretical. This means that I have a deep knowledge and this drives me to seek for more. I have to leave people’s emotions on side, because then I have problems with myself. My focus has to be results.
i.         Share responsibilities in the group and not only by myself.
1.       Target to in sourse 6.800t/an in the first place was accepted as mission impossible by my team. Then people were started to think on solutions and not problems. Then we agreed on needs and few weeks later prices were delivered. We got business. Here we did not work with Lean at all.
2.       Then next target came on the top of the insourcing one. 3 plants have to save 1M$/a. This was shock for my direct reports. But this took place only few days. Today we are at 333k$ savings going on and potential ones.
To execute both targets I as a leader was using benefits learned with Suportal. I STOP THINKING WHAT PEOPLE THINK, I JUST WENT AND ASKED TO DELIVERE FOR WHAT WE WERE ASKING FOR BY THE COMPANY.
-          What to do next
o   I see opportunity with my team. They do not deliver what they can.

THANKS
Ecolab d.o.o
mag.Andreja Krajnc Žunič


• Pred samo delavnico nisem imel posebnih pričakovanj. Če so bila, so merila na povsem druga področja od tistih, ki smo jih nato obdelali. Nikakor si nisem predstavljal, da bomo zašli v take globine in v tako tematiko, kot se je to naknadno izkazalo. Že od samega začetka delavnice se je v mene vselil občutek vznemirjenja in radovednosti, česa vse se bomo dotaknili in kako globoko nas bo delavnica odpeljala. Vsekakor gre za eno izmed ne samo boljših delavnic, temveč tudi boljših izkušenj na področju spoznavanja samega sebe s pomočjo nekoga, ki ima na tem področju izkušnje, ljubezen do dela in predanost opravljanju svojega poslanstva. Po opravljeni delavnici lahko zatrdim, da sem v svojem življenju spremenil določene lastnosti, ki so pozitivno vplivale na mene samega kot tudi na ljudi, ki se vsakodnevno v mojem življenju nahajajo, ali pa se skozi njega sprehodijo povsem naključno. Ne mine dan, da ne pomislim na to, kar mi je delavnica dala. (Darko Derajić, Key account manager)

Plesana šola Rolly
1. Začeli smo se popolnoma zavedati:

-biti v timu popolnoma iskren in povedati, kaj nas moti, preden začnemo z novim delom.
-poslušati tudi druge, ko povedo, kaj moti njih
-ne moreš delati, če imaš polno glavo drugih stvari (pomemnih ali običajno celo nepomembnih stvari)
-ko to izpovemo, naenkrat ni več razlogov, da ne bi nemoteno začeli delovati in bili učinkoviti.
2. Naučili smo se delovati iz svoje najmočnejše točke - kjer smo najboljši in lahko v najkrajšem času največ prispevamo. Ob tem se tudi sami počutimo zelo dobro, izpopolnjene in zadovoljne. Uspeh je posledica.
3. Analizirati Kaj deluje in Kaj ne deluje? Strategije se menjujejo glede na situacijo in kontekst.Ni prav ali narobe - je samo učinkovito ali ne.
4. Vse se da meriti skozi rezultate - naučili smo se poiskati merljiv rezultat oz. vmesne merljive rezultate, ki so orientacija, da smo na pravi poti.
5. Bolje smo se spoznali v timu in se med seboj bolj spoštujemo: spoznanje, da ima vsak od nas napake, pomanjkljivosti in da nihče ni popolni, smo obrnili: Vsak ima MOČNO TOČKO, iz katere lahko VELIKO PRISPEVA v timu.
6. In pa merljivi rezultati iz tega coachinga:
- opravili smo 200% več koristnih skupnih srečanj kot lani v istem obdobju
- pri izdelavi mailinga za 3-dnevni plesni dogodek v naslednjem letu, smo po X-modulu izdelali načrt, koristili najmočnejše točke. Morali smo delovati popolnoma drugače, sodelovati in se podpirati pri najmočnejši točki. Rezultat tega je bil, da smo Prejeli 400% več prijav in vplačil, kot smo jih planirali. In 300 % več kot lani. Za vsak ZAKAJ NE GRE, smo našli KAKO DA GRE!
Iris Magajna
Plesna Šola Rolly Maribor


• As a coach, Aleš is generous and incredibly perceptive. With his support, I realized that what I stand for naturally as a person is contribution. This not only brought clarity to my life, but also helped me understand that I want to aim higher and bigger, and truly make a difference. (Pik-Shuen, Artist and graduate of Brown University)

• Fantazija! Na preprost in učinkovit način povedano in predstavljeno bistvo našega bivanja tukaj. Naši problemi postanejo nični, ko z pomočjo predavatelja dojamemo kaj in kdo smo. (Renata Pavrič,finančnik)

• Delavnica je navdih za podjetnika in za vsakega posameznika, je neizčrpen vir vzbujanja notranje moči in poguma v človeku. Delavnica je izredno dobro zasnovana, najbolj mi je bila všeč neverjetna razlaga in trud Aleša, da bi vsak posameznik dojel »kdo nas vodi« in spoznal svoje poslanstvo. Iz delavnice sem dobila še bolj poglobljeno zavedanje same sebe ter svoje moči in energetskih sposobnosti. V kolikor bi bilo še več časa, bi predlagala, da bi prav vsak udeleženec skušal najti svojo šibko točko, saj bi tako lažje in hitreje našel rešitve za svoje probleme. (Tadeja Vovk, Profesorica francoščine in španščine)


• Preden sem spoznal podjetje Suportall in g. Aleša Adamiča, se niti zavedal nisem, kje vse so meje in možnosti, ki jih imam : svojih močnih točk nisem dobro poznal, oziroma se jih nisem dovolj zavedal . Včasih sem se prepustil svojim šibkim točkam, ki so močno zavirale napredek v klubu. Po udeležbi na seminarju in večkratnih pogovorih z Alešom, sem (in smo) :
1. Ugotovil, kje so moje močne točke in sem jih začel intenzivno uporabljati. 
2. V klubu začel z drugim pristopom vodenja sestankov in svojim trenerjem začel postavljati cilje, vizijo, kaj je sploh njihovo poslanstvo.
3. S starši otrok,  sam in s pomočjo trenerjev,na podlagi točke 2, začel(i) intenzivneje komunicirati in tako graditi zaupanje v naše delo. Staršem smo znali povedati in pokazati z merljivimi rezultati, kaj dejansko njihovi otroci s treniranjem pridobijo. S tem smo dosegli občutno zmanjšanje osipa otrok tokom leta, ter močno pridobili na dobrem glasu (reklama od ust do ust). 
4. Znali smo otrokom postaviti individualno dosegljive cilje in s tem dvigniti njihovo motivacijo, veselje do treningov itd... 
5. Zaradi zavedanja svojih močnih točk, sem si postavil obsežne in nove cilje
6. Povečal sem svojo delovno storilnost, predvsem pa pogajalske sposobnosti.
7. Veliko bolje in učinkoviteje znam sestaviti dopis, mail, sms, letak, plakat ipd...
8. Vsak dan bolj in bolj uživam v svojem delu in poslanstvu, kar se mi zdi ena ali celo najpomembnejša stvar, ki so se mi zgodile, predvsem s pomočjo podjetja Suportall !!!
9.....in še in še in še...
Merljivi rezultati :
·        osip zaradi nezadovoljstva staršev ali otrok smo zmanjšali na minimum. 
·         povečali smo svojo ponudbo in jo razširili na celo Ljubljano 
·         povečali članstvo v 2 letih za 100%, glede na ostale klube, ki jih je zadela kriza, pa lahko rečemo, da je bilo to povečanje za 200%.
·          zaradi izredno strme pozitivne krivulje tekmovalnih uspehov in "močne drže" pri pogajanjih, v zadnjih 2 letih, uspeli pridobiti 400% več lokalnih sredstev, za razvoj tekmovalcev naše športne panoge
·         postavili smo si izredno ambiciozne cilje za prihodnja 4 leta, o katerih si pred tem ne bi niti upali pomisliti. In smo že uspešno na poti uresničevanja teh ciljev.
TK ŠPORT PLUS
predsednik
ROMAN VERAS• Zanimivo, poučno, malo drugače. Delavnica ti pomaga, da to, kar v sebi iščeš, z njeno pomočjo tudi najdeš. Sam sebi potrdiš, da razmišljaš v pravi smeri oz. še boljše, odkirješ dejanske vzroke svojega razmišljanja. Predavatelj se posveča vsem skupaj in vsakemu posebej. Zelo v redu, priporočam vsem, posebno pa tistim, ki bi želeli kakšno stvar v svojem življenju spremeniti. (Barbara Grum Vogrin - ekonomistka)

Delavnica mi je dala novega zagona pri nadaljevanju začetih projektov.Definitivno par novih pogledov na stvari v življenju. V angleščini bi lahko to opisala, da sem v tem obdobju po delavnici še vedno "empowered". (Barbara Mali,brand manager-Studio Moderna)

• Delavnica mi je dala popolnoma nov pogled na realno stanje,čeprav sem prebrala veliko knjig mi nobena knjiga ni dala to ,kar sem dobila na delavnici.Najbolj mi je všeč,ker smo vsi udeleženci sodelovali,kar je veliko boljše ,kot če bi sedela na seminarju in samo poslušala. Hvaležna sem Alešu za izjemno modrost katero nesebično deli z vsemi. Skratka fascinantno in zelo zelo dobro,poučno,koristno......oooodlično!!!!! (Rotija Starič, podjetnica.)


• Za trenutke se mi je zdelo, kot da sem brez kože, kot da prvič vidim svojo resnico,……a ta resnica je bila fenomenalna. Ko sem šla domov sem občutla novo rojstvo. Po enem letu zatišja me je ta delavnica kot spečega medveda prebudila in ga spravila v pogon. Hvala. (Nataša Arzenšek, slikarka)

 Delavnica se mi je zdela dobra, odlična, dala mi je veliko več kot sem pričakoval in se zavedal tisti trenutek.. sem zelo zadovoljen..(Matevž Banovec; podjetnik)

Delavnica me je pozitivno presenetila s svojo preprostostjo in iskrenostjo. Ponovno mi je potrdila večno začaran krog, ki ga večina od nas igra - nenehno razmišljanje o akciji in kako kaj narediti - akcije pa potem ni od nikoder. Delavnica me je spomnila, da naj moji cilji in želje izhajajo in najglobljega dela samega sebe in mojih najpomembnejših vrednot. In, da se je potrebno soočiti s svojimi obstoječimi in največkrat okostenelimi prepričanje, ki nam preprečujejo, da bi naredili stvari, ki si jih zares želimo. Delavnica mi je bila "iskrena matematika": Vprašanje: kaj je moja iskrena želja, kaj me pri tem omejuje - sprememba teh prepričanj in akcija! Preprosto... :) (Matej Delakorda; vodja projektov / tehnični direktor)

Obiskovala sem različne delavnice,Zaužila različne znanja,se zavedam spoznanja da smo vedno ob pravem času na pravem mestu.Tako sem sedela po odhodu s Tvoje delavnice,nisem prišla k sebi,...Začela sem se sestavljat,se oprijemljat zadnje bilke,..in s spoznanjem da sem vsemogoča,da imam101 skritih stvari, da sem talentirana za stvari,ki so mi še tuje,da si moram sama sebi prepoznat da sem vendar neuničljiva da sem sama svoja ,da sem zmagovalka,...da ob izpustu obroča okoli sebe,,ne rabim nobenega ,da sem varna,da sem vsemogoča,da ni nič narobe,ko te nekdo pohodi,da sem jaz tista,ko se omislim drugačne poti ,..hvala za spoznanje da sem SVOBODNA! (Tatjana Genc, predavateljica in voditeljica delavnic)

• Bilo je super. Odkrili smo, da je strah za nekatere stvari popolnoma odveč, ugotovili smo, kaj so naše največje vrednote in naše poslanstvo, ter kako deloveati v skladu z njim. Včasih potrebuješ le en preblisk, da ugotoviš kaj je tvoja največja vrednota in nato začneš samo razmišljati in delovati s prvo vrednoto v prvi vrsti in se lahko marsikaj hitro spremeni: postaneš bolj uspešen, bolj zadovoljen in bolj razumeš sam sebe zakaj v določenih primerih reagiraš tako in ne drugače. Po delavnici pa je treba vse to "premlet" in "prebavit", nato pa lahko začne delovati že podzavestno in nenormalno učinkovati. Z eno besedo: super je :) !! (Nastja Uranc, zavarovalni zastopnik, kadrovsi menedžer)

Občutki so pozitivni. Glede na to, da sem knjigo »Zdaj!« že prebrala, mi je delavnica še obnovila občutke, ki sem jih doživljala ob branju. Pravo razsvetljenstvo! Ko si zavestno navzoč pri vseh dejanjih, odnosih, stvareh, te avtomatsko odnese na pozitivno stran. Ne vidiš probleme, ampak izzive, v vsaki stvari vidiš lepo, tudi odnosi z ljudmi so odprti. (Nataša L. vzgojiteljica)


• Delavnica mi je predvsem pokazala še drug zorni kot dojemanja stvari, podala mi je določena orodja, ki jih lahko takoj uporabljam v praksi in seveda poleg formalnega dela ne gre zanemariti neformalni del oz. druženje med odmori ter izmenjavo mnenj, informacij in spoznavanje novih ljudi. (Leonida Derganc; Komercialistka)

Občutki po obisku seminarja so bili več kot odlični. Povedati hočem, da zdaj poskušam stvari reševati odločno, pozitivno naravnano in kljub odzivom okolice nadaljevati pot, da dosežem harmonijo v svojem življenju z dosegom zastavljenega cilja ( poslanstva ). Najbolj pomembno v tem trenutku je to, da pri dosegu ciljev gledam samo na to, KAJ DELUJE, na kakšen način naj se spoprimem z zadevo da bom izpolnjena. (Jasmina Z., Knjigovodja)

Občutil sem, da imam rad svoje življenje. Da uživam v njem. Da znam biti prisoten, priseben in pozoren vsak trenutek. Ta občutek sem pa s pomočjo delavnice nadgradil v akcijo za svoje ideje. Tako moje ideje več ne obstajajo samo v glavi, ampak sem jih takoj naslednji dan izrazil. Zdaj so realnost, katera se je prej neutrudno izmikala, oz. sem si jo sam odlašal. Tako je občutek celotne delavnice več kot fenomenalen, je prav za prav nadrealen. Vse ovire in meje padejo, saj je podano znanje zelo enostavno, tako kot je tudi življenje. V mojem življenju več ne bo prokrastinacije. (Jure Koščak, Športne dejavnosti in animacije, Jure Koščak s.p)

"Najprej kaj zdej Aleš teži, pa teži, pa teži, pa kaj je tega meni treba, bla bla bla. nato se odpre nov svet, dostop do moči, energije, zaupanja." (Sneža Ulčar, zdravnica/podjetnica)

Delavnico si izpeljal odlično, človeka znaš vzbuditi k razmišljanju o sebi, da se poglablja vase in ugotavlja, kaj vse dela v življenju narobe. Predvsem narobe pri odzivih, reakcijah na dejanja drugih, ki si jih narobe razlagamo in ne ali pa nočemo sprejeti samo golih dejstev, ki so in bodo, ampak ta dejstva čustveno obarvamo. Predvsem pa sem ugotovil, da se moram naučiti reči NE, čeprav je to težko in sem ugotovil, da bo trajalo še kar nekaj časa, pa še takrat verejtno ne bom tega zmogel v vseh tistih situacijah, ko bi to moral. Nekaj časa po delavnici pa sem ugotovil še to, da sem včasih preveč trmast in vztrajam pri nekem svojem prav, pa pravzaprav ne vem zakaj. Verjetno pa bom sčasoma ugotovil še marsikaj…… (Urban Kisovar, Koordinator procesov, Rima d.o.o.)


Predavanje mi je bilo zelo všeč. Poslušala sem meni do sedaj neznano gradivo, ki mi je bilo z vaše strani lepo predstavljeno in razumljivo.(Irena Vukomanović,pomočnica vzgojiteljice)

"Zelo navdušena, ker sem spoznala iz kje izvirajo moji občutki, reakcije. Super je bilo.lp" (Živa Fink,študentka)

Zelo pozitivno zame v privatnem in poslovnem pomenu, ker če pri privatnem ne začneš delovati kot sem spoznal v delavnici, potem je tudi v poslovnem svetu tako. Zelo sem presenečen, ker sem spoznal, kaj je ego in esenca in kako delovat, da pride do učinka. Že v ponedeljek sem začel v tej smeri in sem danes že prišel do enega rezultata, ki je prinesel en posel. Drugače pa zelo priporočam vsem in se bom definitivno še udeležil takih delavnic, ker samo tako, lahko vidiš kaj delaš narobe in znaš popraviti in se izboljšati. (Simon Bucik, Grafični oblikovalec in tržnik)

• Zelo všeč, jasno, konkretne zadeve, ni balasta in nekih jajc. Priporočam! :) (Tina Sabalić - raziskovalka)

• Delavnica Xmodul je bila zelo poučna, naučila sem se veliko stvari za katere prej nisem vedela da "funkcioniraljo" na takšen način. Definitivno je delavnica prinesla veliko novega in pozitivnega. (Špela Sklepič, študentka)

• Your art is to create life in real world,you know your words are your colours, and when that person who is listening to you gets up n do something in his or her life then your creation is ready and your creation makes a difference in one full family. So you are more blessed in a way that’s what I feel Ales (Tandeep Kaur Jolly, artist)

• "Bilo je zanimivo. Predavatelj je pokazal resnično poznavanje delovanja notranjih mehanizmov, s pomočjo katerih ustvarjamo svoje življenje. Pred samo delavnico sem bil skeptičen, saj sem bil skoraj prepričan, da kaj novega skoraj ne morem izvedeti več. Pa ni bilo tako. Doživel sem nekaj zelo dragocenih izkušenj. Ni mi žal, da sem bil tam, nasprotno!" (Zvonko Pukšič, Vodja BIO-kmetija Zel)  • Pozicija v Londonu nam omogoča, da redno sledimo prvim objavam knjig, novostim na področju najrazličnejših izobraževanj, ki v Sloveniji niso na voljo. Na dogodke povabimo posameznike in podjetja, za katere menimo, da bi jim konkretna informacija ali veščina povzročila napredek v dejavnosti. Med zadnjimi dogodki, ki smo jih priporočali je bilo predavanje dr. Joanne Martin, strokovnjakine na področju javnega govorništva. Kratek vtis enega izmed udeležencev:
World Internet Summit je naslednji letni dogodek na kateraga vabim vse zainteresirane.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Se zavedate vaših močnih točk? Test osebnosti po DISC metodi.

V času, ko je malo prostora za napake vsaka dodatna pomoč pri določanju "prave" poti še kako prav pride.
DISC je metoda, na podlagi katere ugotovite, kaj vas žene naprej in katere so vaše omejujoče lastnosti. Spodaj sledi tekst avtorja DISC testa osebnosti, ki vam ga podrobneje opiše:
This Innermetrix Disc Index is a modern interpretation of Dr. William Marston's behavioral dimensions. Marston's research uncovered four quadrants of behavior which help to understand a person's behavioral preferences. This Disc Index will help you understand your behavioral style and how to maximize your potential.
Decisive (odločen) — your preference for problem solving and getting results Interactive (interaktiven) — your preference for interacting with others and showing emotion Stability (stabilen) — your preference for pacing, persistence and steadiness Cautious (previden) — your preference for procedures, standards and protocols
Na povezavi spodaj se vam odpre dostop do DISC testa…

Kaj je POGUM?

Marsikomu pri realizaciji ciljev, pomembnih odločitvah, javnem nastopanju, odločitvi za nov posel ali pa pri temu, da nekoga povabi na zmenek primanjkuje ravno POGUMA.

V SSKJ je pogum opisan kot: pogúm -a m (ȗ) pripravljenost storiti kaj kljub težavam, nevarnosti:

Ste že kdaj opazovali glavnega junaka, kako pogumno stopi na bojno polje, v dvoboj, v gorečo hišo, akcijo in velikokrat celo v gotovo smrt? A ne izgleda neustrašno? Kot nekdo, ki je dal vsa čustva na stran in se lotil akcije, ne glede na vse.
Večina ljudi s katerimi se pogovarjam, si POGUM predstavlja prav tako. Pogumen človek nima ali pa si ne dovoli občutiti strahu.

"Ko se bom počutil dovolj močnega, zagotovo stopim v akcijo!" "Danes se še ne bom lotil projekta raje bom prebral še to knjigo, ki mi bo zares pomagala in dala nova spoznanja ter moč, nato pa takoj začnem!" "Ko bom imel dovolj denarja, bom lahko srečen." "Še en kozarček, nato pa jo/ga povabim na zmenek." "Počaka…

MLADIH NIHČE NE POTREBUJE!

Da posameznik v življenju doseže vsaj osnovno stopnjo izpolnjenosti, sreče in tudi uspeha je nujno, da se (s)pozna. Poznati je potrebno sebe, predvsem lastne vrednote.

Kod sem, kaj mi je pomembno?

To je vprašanje, na katerega lahko dobimo odgovor tudi s pomočjo testa DISC, katerega pogosto uporabljam pri svojem delu.
Umberto Galimberti je je predvsem  človek, pa tudi priznani profesor, filozof in mislec, ki jasno pokaže,
kako nepoznavanje vrednot vpliva na otopelo stanje današnje družbe.

Sam pravi, da mladi nimajo pravega prostora v tej družbi, ni jim omogočeno samo spoznavanje. Stanje je po njegovih besedah še veliko hujše. Mlade se bombardira s strani blagovnih znamk, s strani akterjev, ki izkoriščajo današnjo populacijo in od nje tržijo predvsem poceni delovno silo in ji jemljejo kapital. Tako finančni, kakor tudi psihološki.

Članek spodaj lepo ponazori in razloži, kako je do današnjega apatičnega stanja predvsem pri mladih prišlo in kakšna bo naša skupna prihodnost, če se ne bomo …

Koristne povezave: